Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Polttopuuta Tammelasta

Rekolan tilan pellot sijaitsevat Tammelan kunnan ja Someron kaupungin alueella, ja maatila koostuu kolmesta erillisestä tilakokonaisuudesta. Päätila sekä kotimme on Kaukolan kylässä Tammelassa, missä peltoa on viljelyksessä 22 ha. Toinen tila sijaitsee Liesjärvellä Tammelassa, missä peltoa on 17 ha. Kolmas tila sijaitsee Somerniemellä Somerolla. Siellä peltoa on viljelyksessä 40 ha. Liesjärvellä viljelemme myös 14 vuokrahehtaaria. Yhteensä tilalla on siis viljelyksessä 93 ha peltoa. 
 
Viljelykasvejamme ovat rehuohra, leipävehnä, kumina ja säilörehunurmi. Peltoviljelyä suunnitellaan ja toteutetaan taloudellisen kannattavuuden sekä ekologisen vaikutuksen perusteella. Viljelemme ympäristötuen vaatimusten mukaisesti.
 
Peltoviljelyssä pyritään jatkuvasti pienentämään työmäärää sekä kustannuksia kaikissa työvaiheissa. Olemme huomanneet, että tämä ohjenuora on usein myös ekologisesti kestävä. Muokkausta on kevennetty, eikä kyntöä tehdä enää juuri lainkaan. Tämä on parantanut maan rakennetta ja pienentänyt työmäärää huomattavasti. Suurin osa ohrasta myydään suoraan läheisille kotieläintiloille tuoreena säilöttäväksi, jolloin kuivausvaihe jää kokonaan pois. Säilörehunurmi myydään pystyyn naapurin lypsytilalle, ja sieltä saadaan myös lietettä pellon lannoitteeksi. Viljapelloille puolestaan tuodaan sianlietettä viereiseltä sikatilalta. Leipävehnän markkinoimme K-Maatalous Forssan kautta ja Kuminan ostaa Trans Farm Riihimäeltä.
 
Viljelemme sekä luonnonsuojelullisesti että maisemallisesti arvokkailla alueilla Pyhäjärven, Liesjärven ja Oinasjärven rannoilla. Meille on tärkeää hoitaa viljely niin, että nämä järvet ja maisemat säilyvät myös jälkipolville. Tällä hetkellä viljelijöitä myös kannustetaan taloudellisesti luonnonsuojeluun peltoviljelyn yhteydessä. Pelloillamme on tällä hetkellä yksi laskeutusallas sekä 6,5 ha lannoittamatonta suojavyöhykenurmea järvenrantapelloilla. Lisäksi olemme solmineet erityisympäristösopimuksia viljelymaiseman monipuolistamiseksi pellon reunavyöhykkeillä.
 
 
Yhteystiedot
 
Mikko Rekola                                                            Rekolan tila                                                      
 
 
 
p. 040 526 1043                                                       Alikyläntie 94
 
 
 
mikko.rekola (at) rekolantila.net                         31340 Porras